Online een fiets kopen

online fietsenwinkel

Online een fiets kopen is altijd geld besparen. Waarom? Een gewone fietsenwinkel heeft vele extra onkosten die een webwinkel niet heeft. Minder personeel, geen winkel voor klanten, er wordt vaak direct ingekocht bij de groothandel en er is erg veel concurrentie wat de prijs nog verder drukt.

Je kan van de ene naar de andere webwinkel gaan om prijzen te vergelijken, iets wat bij fysieke winkels niet zo makkelijk is. Dit maakt webwinkels niet alleen goedkoper, het is voor mensen die een nieuwe tweewieler nodig hebben veel makkelijker om te zoeken naar de beste aanbieding.

Online fietsenwinkel

fiets elektrischWat een online fietsenwinkel ook een stuk praktischer maakt is dat je een veel groter aanbod tot je beschikking hebt.
Een reguliere winkel heeft enkele tientallen soorten fietsen. Wie een webwinkel opzoekt die gespecialiseerd is in de verkoop van fietsen, heeft veel meer keuze. Van een sterke kinderfiets, een BMX tot een echte racefiets, alles is te vinden in allerhande kleuren en maten. Heb je een slot nodig of een fietsentas? Dan kan je die er ook bij bestellen.

Een enorm voordeel is dat je de deur niet uithoeft. Je zoekt, bestelt en hooguit enkele dagen later wordt de fiets bezorgd. Natuurlijk heb je dezelfde rechten als wanneer je ervoor kiest om in een gewone winkel een tweewieler te kopen. Je hebt het recht om de fiets terug te sturen als deze niet bevalt of niet voldoet aan je wensen. Je kan vaak ook gelijk een verzekering afsluiten.

Soorten fietsenwinkels

De meeste online fietsenwinkels bieden allerlei soorten fietsen aan. Voor kinderen, vrouwen en mannen. Maar ook transportfietsen, de bekende bakfiets, is vaak gewoon te vinden in een online fietsenwinkel.

Gespecialiseerde webwinkels waar je een fiets kan kopen

Er zijn webwinkels die zich volledig hebben toegewijd aan een bepaald soort tweewieler.
Ze bieden bijvoorbeeld alleen elektrische fietsen aan. Het voordeel van dit soort webwinkels is dat men vaak meer verstand heeft van het specifieke soort tweewieler dat je zoekt.
Voordat je overgaat tot een aankoop van een nieuwe fiets kan je via email allerlei vragen stellen waar een standaard fietsenhandelaar zo één, twee, drie geen antwoord op heeft.

Hieronder kan je zien hoe je een fiets kan onderhouden. Hoef je daarvoor ook niet naar de fietsenmaker.