Groente is gezond en smakelijk

Er zijn vele heerlijke groentes te verkrijgen, die niet alleen zeer smakelijk zijn maar ook uitermate gezond. Sommige groenten, zoals broccoli en venkel schijnen zelfs ernstige ziektes tegen te gaan!

Groente hoeven helemaal niet vies te zijn!

Dagelijks moet men minimaal 250 gram groenten eten volgens het voedingscentrum.
Dat lijkt ergwortels groenten veel maar in praktijk valt het erg mee. Veel soorten groenten slinken (krimpen) als ze gekookt worden, denk hierbij met name aan bladgroenten zoals spinazie.

Je hoeft natuurlijk geen groenten te eten die je niet lekker vindt, neem gewoon groente die je smakelijk vindt! Varieer. Een bord vol sperziebonen is gezond maar als je 2 of 3 soorten groenten op je bord hebt liggen, eet je het gezondste.

Meer kleuren groenten, is meer variatie en meer verschillende vitamines en mineralen. Ben je helemaal niet gek op groente? Gebruik kan een smakelijke saus om de smaak een beetje te verdekken.

Groente shakes en gezonde thee

Vind je groente echt niet te eten maar wil je toch gezond eten? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een gezonde groente shake met een beetje fruit te maken.
Denk bijvoorbeeld aan een shake met wat banaan, een wortel en wat druivensuiker. Er zijn echter ook andere oplossingen. Het is geen volwaardige vervanger voor groenten maar zelf een enkele kop venkelthee bevat al een behoorlijk aantal vitamines en mineralen die je in geen enkele andere soort thee tegenkomt. Venkel is ziezo al een zeer gezonde plant, die al duizenden jaren bekend staat om zijn vele heilzame eigenschappen.

Een hekel aan fruit?

Heb je een enorme hekel aan fruit? Dat is relatief zeldzaam, de meeste mensen eten liever fruit dan groenten. Fruit is erg gezond maar eigenlijk niet strikt noodzakelijk. Groeten bevatten namelijk bijna alle voedingsstoffen die ook in fruit te vinden zijn. Zo zijn wortels zeer rijk aan bètacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is heeft een goede uitwerking op haar en het oog netvlies. Het is dus geen fabeltje maar echt waar dat wortels goed zijn voor je ogen.